Десетки психологически изследвания доказват, че това наистина е така. Точно както

...
Десетки психологически изследвания доказват, че това наистина е така. Точно както
Коментари Харесай

5 негативни емоции, които неусетно ни разболяват

Десетки психически проучвания потвърждават, че това в действителност е по този начин. Точно както физическото ни положение въздейства на нашето въодушевление, по този начин и нашето прочувствено положение въздейства на тялото ни. 
Положителните способстват за поддържане на здравето, бързо възобновяване и увеличение на продължителността на живота. Учените стигат и до забавно изобретение: положението на влюбване, при което сътрудникът отвръща на възприятията ни, укрепва имунната система. Положителното отношение и желанието да бъдем щастливи обогатяват нашето мислене, дават на цялото ни тяло голям запас под формата на здраве, имунитет и дългоденствие. 
 Как да сложите завършек на негативизма - 6 съвета за по-щастлив живот Как да сложите завършек на негативизма - 6 съвета за по-щастлив живот
Когато се разсъните рано сутринта, чувствате ли се изтощени? Трудно ли ви стартира денят без някоя мощна кофеинова напитка? Ако е по този начин, то...
Австрийските експерти по психосоматика стигат до заключението, че най-вредните от усеща са алчността, ревността, завистта, самосъжалението и самобичуването.
Алчните хора страдат от храносмилателни разстройства.
Наличието на възприятие на ревнивост води до нарушение на хормоналния статус на организма и понижава производството на полови хормони, по-специално на тестостерона, а това води до импотентност.
Тези, които не знаят по какъв начин да се радват на непознатите триумфи и ревнуват, получават инфаркт 2,5 пъти по-често от останалите.
Самосъжалението води до чернодробни болести.
 Лесен трик, с които бързо да изгоним отрицателните мисли Лесен трик, с които бързо да изгоним отрицателните мисли
Понякога всеки един от нас го обземат тревожни мисли. Те са като червейче, което човърка в мозъка ни и не ни оставя намира... Това, кое...
Чувството за виновност усилва вероятността от развиване на рак. В допълнение, тази група хора е по-вероятно да боледуват от настинки и инфекции.
Друго заболяване, което зависи от отрицателните ни страсти, е стомашната язва. Язвите на стомаха постоянно се причиняват от бактерията Helicobacter pylori и са непроменяемо свързани с продължителния стрес. Обикновено стомашните язви се появяват, когато сме подложени на несъразмерен напън, терзания за финанси или служебни обстановки, персонални връзки, виновност или позор. 
Ключовата дума тук е „ безпокойствие “, което като че ли ви „ гълтам “. Вслушайте се в речта си, хората от „ гноен вид “ постоянно употребяват изрази, свързани с храносмилането: " призлява ми от тази работа ", " гади ми се от този човек " и т.н. Всичко това основава идеална среда за появяването и развиването на заболяването.
Причината за язва може също да бъде потисната експанзия, предпочитание за отплата.
Друг орган, повлиян от страстите са червата - място, където храната се всмуква изцяло и се събират остатъците, с цел да се отстранят от тялото. Това е и място, където гълтаме детайлите на заобикалящата действителност, тук обработваме и усвояваме полученото, формираме собствен личен отговор на получената информация и страсти. Проблемите с червата са свързани или със стреса и напрежението в всекидневието, или с по-дълбоки пластове от боязън, виновност или тъга, които ви пречат да се отпуснете.
 3 минути са задоволителни да се отървем от негативните мисли 3 минути са задоволителни да се отървем от негативните мисли
Ако внезапно, в изцяло неуместно време и място, отрицателните мисли ви обземат, има метод бързо да се отървете от тях. Има няколко про...
По-голямата част от храносмилането и усвояването на храната се прави в тънките вътрешности, подпомагани от черния дроб, панкреаса и жлъчния мехур. Тук входящата информация се разрушава на дребни късчета и се взема решение какво да се прави с всяко парче. Това е развой на разбор, детайлизиране и дискриминация. 
Проблемите с тънките черва показват прекалено аналитично, рационално мислене или неспособност да се направи разлика сред това, което в действителност е належащо и незначителното. В дебелото черво отпадъчните материали най-сетне се оформят в това, което би трябвало да се в профил от тялото. Това е зоната на освобождение.
Проблемите с дебелото черво пораждат, в случай че се придържате към нещо, което към този момент е изпълнило задачата си. Това може да бъде тъга, горест, опит да задържите нещо, което удължава болката или боязън от отвод от нещо, към което човек усеща обвързаност. 
Как да управляваме страстите си?
По-добре е да " изхвърлите " всяка страст допустимо най-скоро. В противоположен случай това ще се трансформира в бомба със закъснител, заплашва здравето ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР